Tips på barnmat

Fisk Pureé

2 fileér vitfisk
1,5 msk finhackad purjolök och rödlök
olivolja med citron
2 msk vispgrädde
1 klick osaltat smör
ev kokspad
Persilja (fryst)

Skär fisken i bitar och lägg i en kastrull med purjon, lök och olivoljan. Häll på vatten och koka tils fisken är genom kokt. Lägg fisken i en burk och mixa fint häl dit grädde,smör,perilja och spad. Fortsätt att mixa till du har en fin smet. Jag använder gameldaxa iskubs former varje fack rymer ca 1 msk och är perfekt för smak portioner. När smeten har fryst så märker jag upp frys påsar och förvarar där.


Grönt blomkåls pureé

1/2 liten blomkåls huvud
1 broccoli bukett
2 msk vispgrädde
osaltat smör
ev kokspad

Koka blomkålen och broccolin mjukt. Lägg i en bunke och mixa. Häll i grädde och smör och om det behövs kokspad till en jämn smet. Jag använder gameldaxa iskubs former varje fack rymer ca 1 msk och är perfekt för smak portioner. När smeten har fryst så märker jag upp frys påsar och förvarar där.


Sötpotatis pureé

1 medelstor sötpotatis
2 msk vispgrädde
smör

Skala pototisen och skär i lagom stora bitar. Lägg i en kastrull, och koka tills den är klar. Lägg i en bunke och mixa. Lägg i smör och grädde och fortsätt att mixa. Jag använder gameldaxa iskubs former varje fack rymer ca 1 msk och är perfekt för smak portioner. När smeten har fryst så märker jag upp frys påsar och förvarar där.

Bannan glass
Lyxigt Mellanmål

1 bannan
Keso
Äkta vanilj
Kanel
Kardemumma
ev lite vatten

Skala bananen och fys den 2-4 timmar (jag har haft en i frysen i ett par dyngn och det funkar fint) ta fram bananen låt tina en aning. Mixa i en bunke lägg ner keso, och kryddor. Mixa lite till ev vatten. Cervera genast! Albin älskar denna galss och den är fri från det vita sokrett. Det söta kommer fån bananen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bilderna tillhör mig och får inte kopieras!