fredag 8 januari 2010

Kladdiga muffins

Ca 12

Ingredienser

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2 dl dinkel sikt
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och farinsocker vänd ner i smeten.

5. Häll smeten i forar och strö över grovt krossade chokladbitar.

6. Grädda mufinsen i cirka 20 minuter.

7. Låt stå och svalna en stund så dom blir så där lagom kladdiga och knapriga på samma gong




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bilderna tillhör mig och får inte kopieras!