lördag 14 maj 2011

Himelsk kärleksmums

En underbar kaka för oss choklad älskare. Den kan bli lite mastig för dom som inte är lika choklad frälsta.

Ingredienser
Till 1 plåt
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g choklad (mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk snabbkaffe
200 g mörk kvalitets choklad
kokosflingor till garnering

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. (använd inte elvist!)
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i cirka 10-15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
Koka upp grädden, häll i snabbkaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos. Låt kakan stå i kylen över natten.

Tips! När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bilderna tillhör mig och får inte kopieras!